Google Maps е предпочитаната услуга за навигация от милиони собственици на смартфони по цял свят. Компанията постоянно предоставя ъпдейти, които допълнително подобряват възможностите ѝ, особено когато ви се налага да пътувате в непознат град. Google Maps позволява бързо да въведете желаната от вас дестинация и да ви избере най-подходящия маршрут. Услугата винаги показва и колко ще ви отнеме да стигнете до съответния адрес. Замисляли ли сте се как толкова прецизно Google изчисляват времето?

 

Ако сте си задавали този въпрос ще ви информираме, че Mirror.co.uk знаят конкретния отговор. Трябва да отбележим, че той не е еднозначен, а представлява комбинация от няколко различни фактора. Първото нещо, което е необходимо да знаем е, че специални алгоритми на Google използват информация от изминалия и настоящия трафик, за да ви предложи най-добрия маршрут. Времето на пътуването ви се изчислява от информацията генерирана от Google Maps Navigation програмата, чиито потребители изминават над 35 млн. км. всеки ден.

 

 

Не бива да забравяме, че всеки един смартфон, на който са активирани Location услугите изпраща минимално количество информация до сървърите на Google. Благодарение на това компанията постоянно получава информация за трафика в населените места. Тази функционалност се поддържа, както от смартфоните с Android, така и от iOS устройствата. Информацията се обработва от сървърите на Google и се ъпдейтва в реално време. В момента трафик навигацията в Google Maps е налична в 60 държави по цял свят.

 

Вижте как да разберем кога е най-подходящото време да избегнем трафика с Google Maps