Google Chrome предлага различни функции и алгоритми, с които се грижи да ни предпазва от различни заплахи в интернет. Едно от най-важните оръжия на уеб браузъра за тази цел е уникалната технология за разделяне на системните процеси, която гарантира, че сайтовете няма да откраднат поверителната ни информация. Благодарение на нея Google Chrome разграничава какво се случва в един отворен раздел със съдържанието в друг прозорец.

 

Компанията работи над нова версия на технологията. Инженерите на Google смятат, че са необходими подобрения, за да можем да се предпазим ефективно от заплахи като Spectre. Последната версия на браузъра поддържа функцията, която се казва Site Location и е разработена да ни предпази от все по-усъвършенстваните методи на хакерите, предаде CNet. В момента се използва от 99% от потребителите на Windows, Linux, macOS и Chrome OS.

 

Eдинственият недостатък е, че Site Location изразходва твърде много памет в браузъра. Според официалните данни увеличението е от порядъка на 10-15%, но само в случаите, когато сте отворили твърде много раздели. Google ще продължат да ъпдейтват и подобряват възможностите на браузъра, за да го направят още по-сигурен и атрактивен за потребителите. По този начин Chrome ще продължи да бъде предпочитан избор за хората, които държат на безопасността. 

 

Oще от Digital: Седем разширения за Google Chrome, които ще подобрят продуктивността ви