Еволюцията на технологиите предостави много повече възможности на лекарите да диагностицират и лекуват своите пациенти. Много специалисти поддържат мнението, че е само въпрос на време да станем свидетели на още повече иновации в сферата на медицината. Очаква се голям принос в този процес да изиграят гласовите услуги. Ако се нуждаете от помощ от специалист например можете просто да попитате смартфона къде е най-близкия дерматолог и да си уговорите среща.

 

Използването на гласови команди няма да е ограничено само до този компонент. Някои болници вече експериментират с идеята да представят собствени приложения, в които предоставят важна информация на своите клиенти. Изговарянето на думи е много по-бързо от това да въведете текст на клавиатурата и в определени ситуации би било изключително полезна, предаде VentureBeat. Използването на изкуствен интелект също може да подобри този аспект на подобен софтуер.

 

Една от идеите е разработването на гласова услуга с AI, която разбира въпросите на потребителите и дава в реално време информация за симптоми и евентуални лечения. Предимствата на подобен метод са многобройни. Именно заради това се очаква в следващите месеци да станем свидетели на още повече приложения с гласови команди, които поддържат подобна функционалност. Всичко това пък ще доведе до по-достъпни и добри решения в сферата на медицината за всеки от нас.

 

Вижте как съвременните технологии променят медицината