Радиото бе първата модерна технология, която позволи на обикновените хора да имат достъп до информация, която се излъчва на живо и може да се консумира в комфорта на домовете им. Масовото навлизане на подобни устройства домакинствата по цял стана факт през 30-те и 40-те години на миналия век. Благодарение на радиото хората за първи път имаха възможността да слушат новини, музика, спортни и политически предавания, докато се излежават на дивана. Революцията, която радиото предизвика проправи път за навлизането на телевизията в домовете ни.

 

 

Две десетилетия по-късно телевизията замени радиото като основен източник на забавление за милиони домакинства по цял свят, предаде VentureBeat. В последните 50 години не сме ставали свидетели на съществена иновация, която да измести телевизията като най-важният фактор за забавление и консумиране на информация в домовете ни. Еволюцията на технологиите и смарт джаджи като Amazon Echo и Google Home имат потенциала да променят ситуацията. Teзи устройства позволяват да свързваме безжично всичките джаджи в домовете си и да контролираме работата им с гласови команди.

 

 

Aнализаторите прогнозират, че до края на годината на пазара ще бъдат продадени над 24.5 млн. броя на Amazon Echo и Google Home. Джаджите могат да се използват като дистанционно за смарт телевизора, като контролер за геймърски конзоли или да стартираме музика от телефона с гласови команди. Предимствата на този тип устройства е, че мога да контролират всички уреди в домовете ни. Усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект ще ги направят още по-добри и полезни за всички нас и това ще ги превърне в следващия голям източник на забавление в смарт домовете.

 

 

Вижте как гласовите услуги ще станат следващият печеливш бизнес на Google