Модерните технологии ни предоставят още повече възможности да се забавляваме в ежедневието си. Вероятно най-добрият пример в това отношение са игрите. Конзолите вече са мощни почти колкото компютри, а допълнителни аксесоари и контролери ни позволяват да се потопим изцяло в геймплея. Една от следващите големи неща, които ни очаква в индустрията е виртуалната реалност. Въпрос на време е VR очилата да се превърнат в хит на пазара. 

 

Докато очакваме това да се случи разбираме за още една интересна иновация в сферата на гейминга. Starship Commander е нова игра, която иска да замести класическия джойстик с гласови команди, предаде Engadget. Геймплеят позволява да контролирате всеки един обект като изричате на глас нещата, които искате да правите с тях. Идеята е много атрактивна, тъй като позволява да си комуникирате още по-директно с персонажите в играта.

 

В случая не става въпрос просто да попитате нещо, тъй като създателите на играта твърдят, че всеки от тях може да ви даде над 50 различни отговора. Това означава, че можете да си комуникирате с героите в играта почти по същия начин, както го правите с друг човек. Starship Commander е първото по рода си заглавие, чието цел е да демонстрира нагледно пълния потенциал на подобна концепция. Изглежда, че не е много далече времето, в което джойстици и аксесоари ще можем единствено с гласа си да играем любимите си заглавия.

 

Вижте най-добрите VR игри, които ще видим през 2017г.