Новата версия на операционната система се очаква да внесе редица промени в потребителския интерфейс, който улесняват работата със смартфоните. Google експериментират с огромен брой допълнителни функции, които да превърнат Android Q в най-добрата версия на софтуера. Намирането на оптималния баланс между сигурност, бърза скорост на работа и удобен за използване интерфейс е доста трудна задача. Сега разбираме за едно от най-интересните подобрения на Android Q, съобщава gsmarena.

 

В интернет се появи информация за разработчиците, която разкрива, че Google тестват функция, която се казва "Deep Press". Както името подсказва това е метод, който работи по подобие на популярните 3D Touch и Force Touch в устройствата с iOS. Самите потребители ще могат да извършват различни действия на дисплея, съобразно силата, с която натискат тъчскрийна. По този начин ще имате достъп до допълнително меню с различни действия, което ще ускори значително навигацията.

 

 

Идеята на компанията е да осигурят поддръжка за тази функция в Android Q, което да позволи дори на бюджетните устройства да работят с нея, независимо от хардуера. Тепърва ще разбираме повече зз възможностите на "Deep Press" и как Google планират да оптимизират новата функция за потребителите. Компанията тества различни концепции, с които да премахне физическите бутони от смартфоните и да ни позволи да ги използваме изцяло с жестови и гласови команди.

 

Oще от Digital: Как да инсталираме първата бета версия на Android Q