Легендарният производител на автомобили Ferrari в момента се намира в средата на сериозно преструктуриране, поради желанието на Fiat Chrysler Automobiles (FCA) да отдели нейния бизнес в отделна компания. Оказва се, че това е само началото на серия от сериозни промени които ни очакват в ръководството и стратегията на култовия италианския бранд. Причината за това е, че Ferrari разработват изцяло нова модулна платформа, с която ще създават своите бъдещи автомобили, предаде DigitalTrends.

 

Oчаква се тя да се използва от всички бъдещи модели на компанията, което означава ще започне да ги проектира и произвежда по начин, който е много по сходен до масовите автомобили на другите брандове в индустрията. Една от причините за това решение e, че наличието на единна платформа ще допринесе за редуциране на разходите за създаване на моделите и респективно ще допринесе за по-солидна печалба за нея. Новите автомобили на Ferrari ще са базирани на нова олекотена, алуминиева рама с разнообразни конфигурации на очакването и корпуси изградени от въглеродни нишки.

 

Първият суперавтомобил на компанията с тази платформа ще бъде наследника на настоящия модел California, чиято официална премиера ни очаква през 2017г. Все пак тя ще намери място и в други атрактивни модели на Ferrari като FF, F12 Berlinetta, а също и на представения скоро 488GTB. Любопитното е, че италианския бранд смята да започне да използва двигатели с по-малка мощност, като замени сегашните V8 агрегати с V6-oбразни.

 

Вижте колко бърз ще е новият суперавтомобил Ferrari 488GTB