Грижата за децата ни в реалния свят е 24/7, така че може да решите, че грижата за тях в онлайн пространството е ненужно усилие, за което нямате време и сили. Но това е важна част от семейния живот, на която трябва да се обърне съществено внимание, защото дори услугите, които изглеждат съобразени с нуждите на децата, като секцията за деца на YouTube, могат да бъдат доста опасни места за тях.

 

Алгоритъмът на YouTube е много добър, но като всяко нещо и той не е съвършен. Освен това, незнаете кой дебне децата ви и гледа видеоклиповете, които сте качили с тях. А ако детето ви се забавлява докато се записва с новата ви камера, как можете да го опазите от онлайн хищниците?

 

Има няколко стъпки, които можете да предприемете в YouTube според Digital Trends, за да защитите семейните си видеоклипове. Ето кои са те:

 

 

Въпреки че е силно препоръчително да използвате услуга, различна от YouTube  за споделяне на видеоклипове на децата си, ако все пак искате да използвате YouTube, можете да направите видеоклиповете си частни. Можете да направите това, докато качвате видеоклипа, като използвате падащото меню в прозореца за качване или в менюто на YouTube Studio за канала си, до което можете да отидете чрез иконата на потребителя в горния десен ъгъл.

 

Единственият проблем при правенето на частни видеоклипове е, че новото YouTube Studio все още няма вградени опции за споделяне. За да споделяте частни видеоклипове в YouTube, ще трябва да се върнете към Creator Studio Classic.

 

 

Когато Studio страницата се зареди потърсете видеоклипа и изберете бутона „Edit“. След това погледнете в дясната страна на страницата на редактора, където можете да промените настройките за поверителност за видеоклипа. Изберете бутона „Share“ и след това поставете имейл адреси на хора, с които искате да споделите видеоклипа. Те могат да получат линк чрез електронната си поща или можете да споделите линка ръчно с тях и докато са влезли, могат да гледат вашето видео.

 

Като алтернатива можете да зададете видеоклиповете си в YouTube на скрити (unlisted), така няма да попадат в резултатите от търсенето. Такива видео клипове също може да споделяте с хора на които имате досверие с линк.

 

Вижте 7 полезни начина да контролираме звука в YouTube