Има много причини, поради които може да искате да запишете телефонно обаждане. Мобилната операционна система на Google няма официален начин за това, но потребителите на Android може  да го направят.

 

Ако вие не знаете как да записвате раговорите по телефона си, разгледайте информацията на androidauthority. Има няколко начина, по които може да го направите. Имайте обаче предвид, че записването на обаждания не е законно навсякъде по света. Ваша е отговорността да изследвате законите по въпроса, преди да предприемете тази крачка.

 

Поради тази причина, Google не е привърженик на записването на разговори, от години.  Официалният API за запис на разговори бе премахнат с пускането на Android 6.0 Marshmallow. Но разработчиците успяха да открият решение, за да поддържат тази функция жива, но Google най-накрая окончателно отне възможността да се записват разговори с Android 9.0 Pie.

 

Потребителите използващи Android 9.0 Pie или по-нова версия са принудени да разкодират телефоните си, ако искат да записват разговорите си чрез приложения на трети страни.

 

Записване на разговори с диктофон

 

 

Тези, които не искат да се занимават със сложни приложения, разкодиране или други усложнения, могат да направят нещата по стария начин. Купете си диктофон и записвайте разговори чрез високоговорителя. Качеството може да не е идеално и изисква физически стъпки, но ще си спестите не малко главоболия.

 

Записване на разговори с друго устройство

 

 

Ако имате друг смартфон, таблет или компютър наоколо, може да го използвате като импровизиран диктофон. Повечето смартфони се предлагат с предварително инсталирани приложения за запис на глас. 

 

Записване на разговори с Google Voice

 

 

Най-официалният начин за записване на разговори е като използвате Google Voice, услуга, предлагана от самия гигант. Въпреки това има някои недостатъци на тази услуга; тя не работи извън САЩ и може да записва само входящи повиквания. Иначе е чудесен вариант.

 

Записване на разговори с приложение на трета страна

Много приложения на трети страни могат да записват вашите разговори. Само имайте предвид последните версии на Android и някои производители може да не ги поддържат. Ето някои от тези приложения: ACR Call Recorder (безплатно,$4,50), Automatic Call Recorder (безплатно, $7), Blackbox Call Recorder (безплатно,$1 на месец) и Call Recorder Automatic (безплатно, $5)

 

Вижте 5 добри приложения за безплатни разговори през WiFi