Със стечението на годините все повече хора влошават своя почерк. В повечето случаи те използват своя компютър или телефон, за да запишат своите записки, списък с хранителни стоки или бързи бележки за напомняне. Въпреки този улесняващ начин, можем да кажем, че има по-лесен и дори по-бърз метод за записване на всички тези неща.

 

Писането на бележки в своето смарт устройство е процес, който изисква малко повече време. За това тук ще ви покажем как можете да направите запис на глас със своя смартфон, който да използвате не само за бележки и напомняния, а също така за правене на интервюта, записване на подкасти и за всичко, което се сещате, че може да ви е полезно.

 

 

Ако притежавате смартфон с Android операционна система, то във вашия телефон има вградено приложение за аудио рекордер. То е доста лесно за използване, а записа на звук е с доста прилично качество.

 

Във високия клас смартфони записът на подобно аудио би могло да се сравни дори и със студийно качество, но в случая със смартфон от среден или нисък клас би ви свършил чудесна работа. В няколко стъпки ще ви покажем как най-добре да направите своя запис. Ето как става това:

 

1. Отключете своя смартфон като плъзнете по екрана.

 

2. Ако приложението ви не е на начилня екран, то тогава ще трябва да влезнете в раздела „приложения“ или да напишете в търсачката „Voice recorder”. След като го намерите, отворете приложението.

 

3. Докоснете червеният кръг , на който е изобразен микрофон, за да започнете записа. Имате и бутон за пауза, ако това ви е необходимо по време на записа.

 

 

4. Когато сте приключили със записването натиснете сивия квадрат. Задайте име на своя запис и го запаметете. Сега натиснете в горния десен ъгъл бутона „списък“. В тази секция може да намерите своите запаметени записи.

 

Ако вграденото приложение за записване на глас във вашия Android смартфон не ви е харесало, то тогава влезте в Google Play магазина и си инсталирайте едно от многото налични приложения за аудио запис.

 

Още от Digital: Учени създадоха миниатюрен чип, който използва звукови вълни, за да открива болести