Смартфоните станаха незаменима част от нашето ежедневие. В динамичения и сложен свят на забавление и пандемии от вириси, тези устройства са винаги с нас и ни служат вярно. Сигурно няма човек, който да не искал да запише част от геймплея или функциите на забавно приложение на екрана на Android устройството си. Точно тези кратки клипове са и много популярни във видео портали като YouTube или Twitch, особено когато става дума за игри.

 

Добрата новина е, че самият процес от Android смартфона ви е много лесен и не изисква специални умения, особено когато имате фабрично вграден софтуер за запис на дисплея. Разбира се има и безплатни приложения на трети страни, които ще ви дадат много повече функции, такова е и AZ Screen Recorder.

 

Ето и стъпките, които трябва да следвате за да направите  записа на екрана с Android с приложението AZ Screen Recorder още по-лесно, според businessinsider.

 

1. Ако все още не сте го направили, изтеглете и инсталирайте  AZ Screen Recorder  от Google Play Store. Приложението поддържа смартфони с Android 5.0 или по-нови версии на операионната система. Не се изсква да хавкате (root) устройството си.

 

2. Отворете AZ Screen Recorder, ако за първи път използвате приложението, следвайте инструкциите на екрана, за да разрешите AZ Screen Recorder да се използва и в други приложения.

 

3. Малка червена икона с бяла камера върху нея ще се появи на вашия дисплей, с пет по-малки бели икони около нея. За да започнете запис, докоснете бялата икона с червената камера и след това докоснете „Стартирайте сега“. Имайте предвид, че след като докоснете „Стартирайте сега“ и видите преброяването,  смартфонът виAndroid ще започне да записва и звук.

 

 

4. Направете запис, колкото ви е нужен

 

5. Ако сте готови със записа, прекарайте пръст надолу от горния ръб на екрана, за да отворите менюто с нотификации. От тук можете да спрете записа (с натискане на бутона за пауза), да завършите видеоклипа (чрез натискане на бутона за спиране) или да рисувате отгоре на видеоклипа (като докоснете иконата - молив).

 

 

6. След като записът спре, той автоматично ще бъде запазен в галерията на вашия Android смартфон. Ако искате да редактирате видеоклипа, докоснете иконата на вълшебната пръчица на завършеното видео.

 

 

Приложението AZ Screen Recorder предлага и много други полезни функции, с които може да експериментирате и забавлявате. Ако нещо ви впечатли винаги може да го споделите в коментарите по-долу или на Facebook тсраницата ни.

 

Още от Digital: Kaк да запишем екрана на Windows 10 с функцията Game Bar