Съобщенията на гласовата поща обикновено да кратки и съдържат ясни инструкции. След като го получите можете да се свържете с човек, който го е пратил или да го изтриете. Целият процес е максимално опростен. Все пак има ситуации, когато дадени съобщения съдържат важна информация или са записан от любим човек.

 

В този случай е нормално да искате да съхраните съобщението за по-дълго и да предотвратите възможността да бъде изтрито от мобилното устройство. Добрата новина е, че смартфоните с Android предлагат вградена функция, с която да го направите.

 

Ако не сте доволни ще откриете разнообразие от приложения в Google Play с тази цел. Ето как да запазите гласово съобщение, според BusinessInsider:

 

Kак да запазвате съобщения от гласовата поща с вградената функция на Android

 

1. Стартирате приложението, което използвате за създаване и управление на гласовата поща.

2. Изберете конкретното съобщение, което искате да запаметите на устройството.

3. След като активирате "Full Screen" режима с детайли за съобщението изберете "Send To".

 

 

4. Изберете дали желаете да изпратите съобщението като прикачен аудио файл към имейл или с текстово съобщение. Можете да го запазите и в Google Drive профила си.

5. По този начин можете да прехвърлите съответния файл на външен диск, на друг компютър или да го запазите във вградената памет на смартфона.

 

 

Kак да запазвате съобщения от гласовата поща, като използвате външни приложения за Android

 

Eдно от най-популярните заглавия за тази цел е YouMail, което предлага много функции за организиране на входящата ви поща Можете да ги организирате в папки и да ги синхронизирате между всичките си устройства. Потребителите ще могат да съхраняват до 100 съобщения от гласовата поща едновременно YouMail има функция за блокиране на спам обажданията, както и са провеждане на безплатни видеоконферентни разговори.

 

Google Voice е друго предложение за тази цел, на което трябва да обърнете внимание. Този софтуер също е удобен начин да имате достъп до гласовата поща от компютъра, но няма ограничение в броя съобщения, които може да запазите. Полезна опция позволява да преведете тяхното съдържание на различни езици, което ще ви спести ценно време. InstaVoice също е подходящо заглавие за тази цел, което доразвива концепцията от горните две приложения с опция за чат.

 

В този случай, обаче потребителите разполагат с възможността да свържат до десет различни номера с един профил. Така InstaVoice е оптимално решение за хората, които имат няколко лични номера и отделно управляват собствен бизнес. Google Play предлага разнообразна колекция от съдържание, която включва и други приложения за видеоконференция, като гореизброените са само един от най-добрите програми за тази цел.

 

 

 

Oще от Digital: Как да блокираме нежелани обаждания на Android смартфон