Google изненадаха мнозина с решението си да сложат край на своята социална мрежа, заради съмнения за изтичане на лични данни на потребителите. Това означава, че за в бъдеще единствено корпоративните проблеми ще могат да работят с Google+. Данните на компанията разкриват, че външни разработчици са имали достъп до поверителна информация за повече от 500 хил. акаунта, информира SlashGear. 

 

Съображенията за сигурност не са единствения мотив за това решение, тъй като Google+ не постигна успеха, който се очакваше. Вицепрезидентът на Еngineering дивизията Бен Смит уточни, че твърде малък брой потребители използват своите акаунти в социалната мрежа. Според него повече от 90% от всички сесии продължават по-малко от пет секунди. С оглед тези резултати Google нямат друг ход освен да спрат платформата.

 

 

Aко искате да изтеглите информациятав своя профил преди да бъде спряна платформата трябва да използвате Google Takeout инструмента, като кликнете на този линк. Припомняме ви, че това е инструмент за архивиране на личната информация от всички услуги и приложения на Google. На този етап продължава да бъде най-бързия и лесен начин да създадете резервно копие на своите данни. Разполагает с достатъчно време, тъй като Google+ ще спре да същестува от август 2019г.

 

Още от Digital: Пет социални мрежи, които може да използвате вместо Facebook