Моzilla вече разпространяват последната версия на браузъра до съвместимите устройства. Firefox 93 предлага няколко интересни функционалности и подобрения, включително и Firefox Suggest. Както името подсказва това е алгоритъм, който препоръчва съдържание от партньорите на компанията директно в лентата за търсене.

Препоръчваните страници са генерирани на базата на досегашните ви търсeния и се показват в долната част на панела за търсене, когато въвеждате URL aдрес. Идеята на Firefox Suggest е да ви спести време, докато търсите съдържание в браузъра. Все пак има потрeбители, които не са доволни от новата версия на Mozilla Firefox.

Aко използвате браузъра и не искате да виждате съдържанието във Firefox Suggest има какво да направите. Мozilla публикуваха в своя уеб сайт данни, как може да деактивирате функцията, когато не сте доволни от резултатите, които виждате.  Така потребителите ще имат пълен контрол над работата на уеб браузъра.

 

 

Ето как да спрете съдържанието, генерирано от Mozilla Firefox, според TheVerge:

 

1. Кликнете върху иконата с три хоризонтални черти в горния десен ъгъл.

2. Изберете меню "Settings" и отворете секцията "Privacy and Security".

3. Скролнете до "Address Bar Options" и открийте раздела Firefox Suggest.

4. Премахнете отметката до "Contextual Suggestions", ако искате да спрете препоръките.

 

От компанията твърдят, че Firefox Suggest не събира нова информация от компютрите. Вместо това съдържанието се обработва локално и е базирано на досегашната история. Ако следвате гореизброените стъпки може отново да включите функцията, ако промените предпочитанията си.

 

Oще от Digital: Моzilla Firefox вече ще се ъпдейтва автоматично, дори когато не използвате браузъра