Facebook са разработили интересна система, с която добавят автоматично тагове към всички снимки, които качваме в профилите си. Вероятно сте си задавали поне един път въпроса как точно компанията разбира какво има на изображенията. Ако отговора ви е положителен e добре да знаете, че вече има разширение за водещите уеб браузъри, което ще ви позволи да разберете повече за начина, по който Facebook добавят тагове към снимките ни в социалната мрежа.

 

Самият софтуер се казва Show Facebook Computer Vision Tags и може да се инсталира за Google Chrome и Mozilla Firefox, предаде MakeUseOf. След като го дръпнете ще можете да разберете повече за работата на алгоритмите с машинно обучение на компанията. Именно те се използват от Facebook, за да обработват снимките и да извличат от тях информация нужна да се подберат най-подходящите тагове за тях. Така се спестява време и се елиминира възможността специален екип от хора на компанията да е натоварен с тази задача.

 

След инсталацията на разширението може да се логнете в своя профил във Facebook и ще видите в горния десен ъгъл таговете, с които компанията асоциира обектите в тях. В това число могат да бъдат имената на приятелите ви, които присъстват в кадрите, но и различни други определения като Outdoor, Skycraper, Beach, Sun и др. Show Facebook Computer Vision Tags е най-лесният и бърз начин да разберете как функционира системата за тагове на компанията.

 

Вижте как да качваме 360-градусови снимки във Facebook профилите си