Няма нищо по-досадно от загубата на имейл адрес или паролата ви и невъзможността да влезете в Google акаунта си, особено ако в него се съхранява по-голямата част от дигиталния ви живот. Няма проблем, с изключение на това, че профилът ви е бил хакнат от някой с нечестиви цели.

 

Но има начини да възстановите Google профила си. От информацията на Business Insider ще разберете как да направите това. Ето какво трябва да знаете:

Как да възстановите Google акаунта си, ако сте забравили имейл адреса си

Ако имате проблеми с влизането в Google профила си, тъй като не можете да си спомните имейл адреса си, отидете на страницата на Google, Find My Email и следвайте инструкциите. Ще трябва да можете да посочите пълното име, свързано с вашия акаунт, както и телефонния номер или свързания с него имейл адрес за възстановяване.

 

 

Как да възстановите Google акаунта си, ако сте забравили паролата си

Ако проблемът е вашата парола, използвайте страницата Account Recovery, за да нулирате паролата си. Ще бъдете помолени да потвърдите самоличността си, като отговорите на няколко въпроса за сигурност.

 

Ако е възможно, опитайте да завършите този процес с устройство (и браузър), с което сте влизали в акаунта преди това, и на място, където сте използвали акаунта. Ако не можете да потвърдите самоличността си чрез въпросите за сигурност, ще можете да опитате отново. Google предлага и полезни съвети, ако имате проблеми с правилния отговор на въпросите за сигурност. След като успешно потвърдите самоличността си, ще можете да нулирате паролата си.

 

Ако използвате тази опция обаче, имайте предвид, че ще трябва да предоставите имейл адреса, така че ако сте забравили и двете, започнете с указанията за „забравен имейл адрес“, както са описани по-горе.

Как да възстановите Google акаунта си, ако е бил хакнат

Ако не сте в състояние да влезете в своя Google акаунт. Например, ако се опитвате да влезете в Google профила си на Google Pixel или друго устройство или компютър и установите, че някой е променил вашата парола или телефонен номер за възстановяване или е изтрил акаунта ви, ще трябва да използвате  страницата Account Recovery на Google. Отговорете на въпросите възможно най-добре и следвайте указанията.

 

Вижте 8 начина да спрем Google да ни следи