Вече ви информирахме как да защитите Windows 10 с парола. Случвало ли ви се е да смените своята парола, но да я забравите докато устройството ви е включено и не можете да се логнете? Ако отговора е положителен е добре да знаете, че има какво да направите, за да се справите с тази неприятна ситуация.

 

Microsoft са разработили нова функция в Windows 10 Fall Creators Update, която улеснява процеса на възстановяване на забравена парола или PIN код. Благодарение на нея можете да си спестите ценно време и да разберете своя код за достъп директно от Lock Screen менюто. Ето и какво да направите, за да започнете да работите с тази полезна функция, предаде MakeUseOf.

 

1. Активирайте компютъра и изчакайте да се зареди Lock Screen менюто.

 

2. Кликнете на потребитеслкото си име в долния ляв ъгъл, ако имате няколко акатунта.

 

3. Изберете опцията "I forgot my password". Ако имате PIN код, който сте забравили можете да получите нов.

 

4. Въведете искания CAPTCHA код и изберете бутона Next.

 

 

5. Напишете актуален имейл адрес или телефонен номер от падащото меню и финализирайте с опцията Send Code.

 

6. Oтворете имейл акаунта и използвайте посочения код, за да създадете нова парола за профила си.

 

Aко използвате PIN код за отключване на компютъра е много по-лесно да го смените, отколкото паролата. Причината е, че така ще нулирате паролата за акаунта си в Microsoft и ще се наложи да отделите повече време да я възстановите обратно. В този случай ще се наложи да я въвеждате отново от смартфона и другите устройства, които използвате.

 

Вижте лесен трик позволява Windows 10 да се стартира още по-бързо