Сегашната система за нотификации в Android е полезна, тъй като позволява още от началния екран да виждаме какво се случва с чатовете ни в популярните приложения. Вероятно сте забелязали, че ако получите твърде много уведомления е много лесно да пропуснете определен пост и дори да забравите, че сте го получили. Ако сте изпадали в тази ситуация е добре да знаете, че разполагате винаги с опцията да видите какво са пратили приятелите ви, независимо дали първоначално сте пропуснали съобщението или не. 

 

За целта трябва да използвате функция с името Notification Log, която бе представена първо с Android 4.3, но бе доразвита съществено с премиерата на Marshmallow OS, предаде AndroidPit. Благодарение на нея можете лесно да виждате дори уведомленията, които сте накарали да изчезнат от началния екран, защото не сте имали достатъчно време да ги прегледате. Необходимо е, обаче да активирате специален уиджет, за да работите с функцията. Целият процес отнема по-малко от минута.

 

 

Първата стъпка е да отворите "Settings>About Phone" менюто и да кликнете няколко пъти върху раздела "Baseband Version" и така ще активирате настройките за разработчиците. След това задръжте продължително пръстта си на празно място на началния екран на смартфон с Android и изберете "Widgets". Скролнете до дъното на менюто, докато откриете "Settings Shortcut" уиджета. Изберете "Settings Shortcut" менюто и скролнете до "Notification Log", за да финализирате процеса.

 

 

Вижте пет начина да променим нотификациите на смартфона си