Може да ви се наложи да върнете фабричните настройки на вашия iPhone, поради различни причини – искате да го продадете, да го дадете за ремонт, но се притеснявате за личните си данни или за да отстраните проблеми със софтуера. Каквато и да причината информацията на Business Insider ще ви бъде от полза, тъй като има за цел да ви преведе през този процес.

 

Възстановяването на фабричните настройки на телефона ще го върне към онова състояние, в което е бил когато сте го извадили от кутията. Няма да ги има вашите контакти, плейлисти, снимки, тоест нищо, което вие сте добавяли след като сте го купили. 

 

Преди да започнете, важно е да архивирате данните си, за да можете да ги възстановите по-късно или поне да имате достъп до тях на друго устройство. Архивирането на вашия iPhone е лесен процес, независимо дали сте избрали да го направите чрез iTunes или iCloud. Вашата информация ще се съхранява безопасно на вашия Mac, докато не започнете да използвате телефона си отново.

 

Ако възнамерявате да предавате телефона на някой друг, ще трябва да деактивирате Apple Activation Lock. Можете да направите това, като деактивирате iCloud и функцията Find My iPhone на вашето устройство.

Деактивиране на Activation Lock

 

 

1. Намерете „iCloud“ в „Settings“ и натиснете горното меню, означено с вашето име.

 

2. Докоснете "Find My iPhone" и плъзнете до позиция "off". Ще бъдете подканени да въведете вашата Apple ID парола.

 

3. В долната част на тази страница кликнете върху „Sign Out“ и след това можете да се върнете към "Settings" за следващата стъпка.

Връщане на фабричните настройки на iPhone

 

 

1. В „Settings“ докоснете „General“.

 

2. В долната част на страницата „General“ намерете и кликнете върху „Reset“.  Не се притеснявайте: все още има няколко стъпки, преди информацията ви да бъде изтрита от телефона.

 

3. Можете да избирате между различни опции за нулиране, за да възстановите фабричните настройки на телефона  изберете „Erase All Content and Settings“.

 

4. Ще бъдете подканени да въведете паролата си, след което устройството ще ви пита дали сте сигурни, че искате да изтриете всичко. Натиснете „Erase“.

 

5. Това може да отнеме няколко минути, в зависимост от това колко неща сте съхранили на вашия iPhone, но след като изтриването приключи, устройството ви ще се рестартира.

 

Вижте какво да направим, ако iPhone не се зарежда