Съществуват много причини да искате да върнете фабричните настройки на уеб браузъра. Най-често това се случва, тъй като разширения или зловреден софтуер променят начина, по който изглежда браузъра. Вероятно ви се е случвало да видите допълнителна лента с инструменти, да е сменена началната страница или да е активирана алтернативна търсачка и др.

 

В тази ситуация е по-добре да върнете фабричните настройки, отколкото да губите време да настроите отново браузъра, както искате. За да го направите са необходими само няколко кликвания в менюто. Ето какви стъпки да следвате, ако искате да рестартирате настройките на Google Chrome, според HowToGeek:

 

1. Oтворете менюто на Google Chrome и изберете "Settings". Можете да го направите и с командата "chrome://settings" в адресната лента.

 

 

2. След като стартирате "Settings" раздела скролнете до дъното на страницата, докато не видите опцията "Advanced".

 

 

3. Намерете функцията "Restore Settings To Their Original Defaults".

 

 

4. Tака ще видите нов прозорец, който ви информира за данните, които ще бъдат изтрити.

 

 

5. Кликнете върху бутона "Reset Settings", за да финализирате процеса.

 

Имайте предвид, че по този начин изтривате абсолютно цялата информация за активността ви в Google Chrome. Освен историята на отворените сайтове ще загубите и всички персонализации, които сте направили на началната страница, при отваряне на нов прозорец и др. Ако искате да запазите някои от тях може би трябва да създадете повече от един акаунт и да превключвате между тях.

 

Oще от Digital: Как лесно да докладваме за съмнителни уеб сайтове в Google Chrome