43-тата версия на браузъра Mozilla Firefox промени начина, по който функционира вградената технология за автоматично препоръчван на сайтове. От известно време насам, когато започнем да изписваме името на даден сайт в лентата за търсене, браузърът ни показва началната му страница, а не тази страница, която сме посещавали най-често. За щастие, според екипа на MakeUseOf, можем да се върнем към старата настройка на Firefox.

 

На първо място изпишете about:config в лентата за адреси, натиснете Enter и ще видите предупредително съобщение. Приемете предупреждението с натискане на бутона с надпис I’ll be careful, I promise (Ще бъда внимателен/внимателна, обещавам). Браузърът ще ви прехвърли към страница с разширени настройки, където трябва да потърсите следното нещо: browser.urlbar.unifiedcomplete. Стойността на тази опция по подразбиране е true (вярна). Натиснете я два пъти, за да й дадете стойност false (грешна).

 

 

Още от Digital: Какво представлява новият стандарт Wi-Fi HaLow и за какво ще се използва

 

От тук нататък Firefox ще започне да се държи по стария начин, тоест ако искате автоматично да ви предложи, да речем, определена папка в Google Drive, а не началната страница на услугата на Google, това ще бъде възможно. Влизането в разширените настройки наистина си заслужава – автоматичното предлагане на уеб страниците, които ползваме често ускорява в пъти работата  ни онлайн.