iOS 15 ще улеснява потребителите с редица нови функционалности, които обхващат ключови елементи от интерфейса и предварително инсталираните приложения. Apple са подготвили много изненади на своите потребители. Промените са свързани и със Safari.

Вероятно най-сериозното подобрение e свързано с поддръжката на уеб разширения. Това ще позволи да изтегляте заглавия на трети страни, директно от App Store. Десктоп версията от дълго време предлага подобна функционалност, която вече ще е част и от мобилните приложения на Safari.

Собствениците на iPhone също така вече могат да използват адресната лента в долната част на браузъра. Ако не сте доволни от преместването на URL лентата е добре да знаете, че може лесно да върнете стария изглед на Safari. За да го направите, следвайте следните стъпки, според HowToGeek:

 

1. Oтворете менюто с настройки от началния екран на свето устройство.

 

 

2. Скролнете и изберете "Safari".

 

 

3. Oтвоерете "Tabs" секцията и активирайте "Single Tab" опцията.

 

 

След това лентата за търсене отново ще се бъде позиционирана в най-горната част на екрана, докато другите буони за управление остават отдолу. Независимо коя от двете настройки изберете, обаче ще виждате еднакво количество съдържание.

 

Още от Digital: Как да сменим размера на текста в уеб сайт от браузъра Safari на iPhone и iPad