Притежавате смартфон с Windows 10? Независимо дали това е нов смартфон като Microsoft Lumia 550 или Microsoft Lumia 950 или по-стар модел, на който сте инсталирали Windows 10 може да ви се наложи да върнете фабричните му настройки.

 

Това се налага ако искате да продадете вашия смартфон на някой друг или да го подарите. Или пък искате да го дадете за ремонт и не искате вашите приложения и данни да бъдат достъпни за тези които ще го поправят.

 

За да ви помогнем решихме да ви представим информацията на PC World за това как може да се върнат фабричните настройки на една Windows 10 джаджа.

 

1. Отидете в Settings приложението. Това може да стане като отидете в списъка на приложенията и докоснете Settings или като издърпате горната част на екрана към дъното, за да отворите нотификациите, а след това изберете „All settings“.

 

2. Изберете категорията „System“, превъртете надолу списъка и докоснете „About“. Тук ще откриете информация като името на вашето устройство, модел, софтуер и инсталирана RAM паметта. Превъртете надолу този прозорец, за да видите допълнителни раздели и опции.

 

3. В долната част на „About“ прозореца ще видите бутона „Reset your phone” за възстановяване на фабричните настройки. След като го докоснете ще бъдете предупредени, че смартфонът ви ще изтрие цялото съдържание, включително приложения, игри, снимки, музика и видео.

 

За да продължите напред, натиснете „Yes“. Ако имате инсталирана SD карта на вашия смартфон, можете да изберете да изтриете данните и от нея. За целта сложете отметка до опцията „Also erase SD card”.

 

4. Сега е последният ви шанс да спрете процедурата за нулиране. Windows 10 ви пита за последен път дали сте сигурни, че искате да продължите. Докоснете „Yes“, за да възстановите фабричните настройки на вашия смартфон или „Nо“, за да спрете процедурата за нулиране.

 

Вижте коя версия на Windows 10 OS е най-подходяща за вас