Ако Google Chrome не работи добре или има проблем с някоя добавка, най-лесното решение често е да се върнат фабричните настройки на браузъра. Това ще изтрие всички инсталирани добавки, ще махне персонализираните настройки и ще върне браузъра до статут на току-що инсталиран.

 

Полезно: Как да използвате Google Chrome за генериране на сигурни пароли

 

Процесът е лесен, като BusinessInsider описва как да се направи. Важно е да се отбележи, че връщането на фабричните настройки няма да изтрие паролите, запазените сайтове и историята на посетените сайтове.

 

Процесът ще изключи всички добавки, ще върне Google като търсачка по подразбиране и ще затвори всички табове. Освен това ще върне началната странита по подразбиране и ще нулира всички преференции и настройки. Ще се изтрият и всички бисквитки, така че потребителят ще трябва да въведе наново имената и паролите си в сайтовете.

 

1. Пускаме Chrome.

2. Кликваме на трите точки в горния десен ъгъл на прозореца

3. Избираме Settings (Настройки)

 

 

4. Избираме Advanced (Разширени настройки)

5. Избираме Reset and clean up (Възстановяване на настройките и изчистване)

 

 

6. Избираме Restore settings to their original defaults (Възстановяване на настройките до оригиналните)

7. Ще се появи нов прозорец, в който трябва да се кликне бутона Reset settings (Нулиране на настройките), което е окончателното потвърждение. Браузърът ще се рестартира и върне в оригиналния си вид.

 

Оюе от Digital:  Как да блокираме уеб сайтове на смартфон с Android