Използването на нощни режими е предпочитано решение за много потребители, тъй като oт една страна спомага за по-ниската консумация на енергия. Голямото предимство на Dark Mode също така e, че тъмните нюанси не вредят толкова очите, което е подходящо за четене и сърфиране в интернет вечер.

Неслучайно функцията вече се използва масово от най-популярните мобилни приложения в индустрията. Facebook са една от компаниите, която най-дълго време експериментира с интеграцията на Dark Mode в профилите на своите потребители. Още преди няколко месеца разбрахме, че се работи над нощен режим във Facebook за устройствата с iOS.

Въпросните тестове, обаче са лимитирани единствено до ограничен брой хора, съобщава Mashable. С течение на времето компанията започва да мисли и за оптимизация на Dark Mode за смартфоните с Android. Финалната версия все още не е достъпна за масовия потребител. Това означава, че Dark Mode режима не може да се използва от мобилните приложения на Facebook.

 

 

Скоро ситуацията може да се промени, тъй като Facebook са във финална фаза на тестове преди да предложат Dark Mode функционалност за мобилните устройства. За да проверите дали режима е наличен за вашия смартфон трябва да актуализирате към последната версия на Facebook.

След това стартирайте менюто с настройки и изберете опцията "Dark Mode", Ако не виждате функцията ще трябва да изчакате преди да е достъпна във вашия регион. Все пак е очевидно, че Facebook искат по-бързо да интегрират функцията към приложенията за Android и iOS.

Вече можете да използвате функцията от уеб версията на социалната мрежа, тъй като дебютира с новия дизайн на Facebook още през май. От компанията не са коментирали официално публичните тестове на Dark Mode, но едва ли ще трябва да чакаме твърде дълго преди да потвърдят информацията.

Със сигурност Facebook ще опитат максимално бързо да предоставят достъп до дългоочакваната функция за устройствата с Android и iOS.

 

Oще от Digital: 7 начина да изтеглите видео от Facebook