YouTube стана много по-добър в сравнение с това, което беше до преди няколко години, но все още трудно се намират добрите канали.

Можете да намерите канал в YouTube, без да знаете името му, но това често е благодарение на някаква случайност или препоръки.

И така, как да поемете контрола върху търсенето в YouTube? Информацията на Make Use Of ще ви помогне да намерите отговара на този въпрос.

YouTube Trends

 

Страницата показва какви са тенденциите в YouTube за деня. Този списък се актуализира на всеки 15 минути и може да ви помогне да намерите видеоклипове според вашия вкус.

От YouTube казват, че страницата „Trends“ има за цел да удовлетвори разнообразен кръг от интереси в даден регион.

Тя не е персонализирана, а има за цел да покаже случващото се в YouTube и по света. Лявата лента ви предоставя няколко категории като „Music“, „Gaming“, „Sports“, „News“ и „Fashion“, в които може да се потопите.

Channels Stack

 

Търсите образователни видеоклипове в YouTube? Можете да създадете своя лична учебна програма с каналите на YouTube, предложени от Channels Stack.

Курираната библиотека от образователни канали е проект на Александър Олсен. В момента можете да се ровите в четири категории „Creative“,  „Technology“, „Business“ и „Lifestyle“.

Neverthink - Android | iOS (безплатно)

 

Понякога не знаете какво да гледате и имате нужда от съвет. Neverthink може да ви даде такъв. Това е уеб приложение, което има версии за Android и iOS. Какво ви дава Neverthink ?

Приложението работи като дистанционно за YouTube и показва най-добрите видеоклипове на определена тема.

Подбраните видеоклипове ви помагат да избягвате алгоритъма на YouTube и не е нужно да търсите и да губите време. Освен това, с Neverthink имате няколко теми, от които да избирате, според предпочитанията си и настроението, в което се намирате в момента, а всеки видеоклип може да ви доведе до друг, който ви харесва.

Не на последно място, с Neverthink можете да гледате видеоклипове в YouTube без реклами.

CreatorSpot

 

Този сайт се опитва да помогне на новаците в Youtube, които искат да показжат своите клипове на възможно най-голям брой потребители.

Все пак, сред хилядите видеоклипове, които се качват всеки ден е много трудно за нов създател на съдържание да привлече внимание в платформа като YouTube.

За начало, платформата разчита на представянето на потребителите. Създателите се оценяват по качество, оригиналност, внимание и честота.

Можете да използвате сайта, за да откриете не само нови видеоклипове и създатели на съдържание, но и да препоръчате фотографи, YouTube-ари, писатели и продуценти, които познавате, които вършат страхотна работа.

Walnut TV

 

Walnut TV комбинира две популярни социални платформи в една - YouTube и Reddit.

Walnut покрива препоръчаните видеоклипове от последните 24 часа с помощта на алгоритъма „Hot“ на Reddit. Можете да търсите тема или да използвате категориите, изброени в горната част, за да се съсредоточите върху наука, документалните филми, музика, храна, занаяти и други. Има и приложение за Android.

 

Вижте 5 начина да получим повече от YouTube