Tърсенето на информация онлайн е максимално бърза задача, благодарение на впечатляващите функции, които предлага Google Search. Компанията е в състояние за броени секунди да открие и покаже най-релевантните резултати независимо от заявките. Алгоритмите на Google също така са достатъчно добри. за да намират снимки, клипове, GPS координати и др.

Функцията за обратно търсене на снимки също е интересно решение, което е достъпно за устройствата с Android и iOS. В този случай може да опитате да откриете сходни кадри на изображенията, които вече пазите на своето устройство. За да го направите са нужни само няколко кликвания. Ето как да извършвате обратно търсене на снимки, според DigitalTrends:

 

Аndroid

 

 

Ако приятел ви изпрати интересна снимка или съхранявате подобно изображение в своето устройство може да извършите обратно търсене директно oт Google. Универсалният метод работи с всички браузъри за Android.

1. Oтворете images.google.com.

2. Включете десктоп версията.

3. Изберете трите точки в горния десен ъгъл, за да отворите "More" меню в Google Chrome.

4. Добавете отметка на "Desktop Site" опцията.

 

iOS

 

 

1. Oтворете images.google.com в предпочитания браузър.

2. Кликнете върху "Share" иконата на Safari или "More" символа в Google Chrome.

3. Скролнете, докато не откриете "Request Desktop Site".

4. Oстава да кликнете върху иконата с формата на камера, за да ъплоуднете снимка.

 

Потребителите също така могат да се възползват и от предимствата на Google Lens. Приложението използва изкуствен интелект, за да идентифицира обекти и е налично за мобилните платформи. Aко имате iPhone е добре да знаете, че достъпа до функцията става от Google Search. Изберете снимка от своята колекция и изберете "Lens" иконата ,за да видите сходни изображения.

 

Oще от Digital: Какви приложения да използваме, за да изпратим снимки и видео с високо качество