Ако сте си купили нов Apple Watch, вероятно сте озадачени от това как да го настроите. За щастие, Apple направи този процес доста прост. Въпреки че това не е ръководство за това как да използвате смарт часовника, от digitaltrends ще ви преведат през първите стъпки които трябва да преминете с новия си Apple Watch.

 

Първото нещо, което трябва да направите, ако вече имате Apple Watch е да  го свържете с  iPhone си. 

Как да сдвоите Apple Watch           

Стъпка 1: Натиснете и задръжте големия страничен бутон под короната, докато не видите логото на Apple. Изчакайте няколко минути.

 

Стъпка 2: Вашият Apple Watch ще ви помоли да изберете език.

 

Стъпка 3: Ще видите екран на вашия Apple Watch, който ви казва да отворите приложението Apple Watch на вашия iPhone, за да започнете сдвояването.

 

Стъпка 4: Отворете приложението Apple Watch на вашия iPhone и изберете „Start Pairing“.

 

Стъпка 5: Ще видите екран на вашия iPhone, който ви казва да държите Apple Watch над камерата и да го подравнявате с визьора. Сканирайте въртящата се графика на вашия Apple Watch с iPhone.

 

Стъпка 6: Когато процесът на сдвояване приключи, докоснете „Set up Apple Watch“.

 

Стъпка 7: Изберете коя ръка ще използвате, за да носите часовника си.

 

Стъпка 8: Съгласете се със сроковете и условията.


Стъпка 9: Логнете се с вашия Apple ID.

 

Стъпка 10: Следвайте указанията на екрана, за да активирате услугите за местоположение, Siri и дали искате да споделите диагностична информация с Apple.

 

Стъпка 11: Ще бъдете помолени да създадете парола. Можете да пропуснете тази стъпка, но ако използвате Apple Pay, ще трябва да създадете такава.

 

Стъпка 12: Изберете дали искате да инсталирате всички приложения или изберете кои от тях да се инсталират по-късно. Ако имате много съвместими приложения за Apple Watch, инсталирани на вашия iPhone, тази стъпка може да направи процеса на синхронизиране по-дълъг, така че зависи от вас, ако искате да ги инсталирате всички или да изберете кои искате по-късно.

 

Стъпка 13: Вашият Apple Watch ще започне да се синхронизира в този момент. В зависимост от това колко данни имате този процес може да отнеме известно време, затова се отпуснете. Дръжте Apple Watch и iPhone близо един до друг по време на синхронизирането.

 

Най-добрият начин да управлявате Apple Watch

Може да избирате различни „лица“ на Apple Watch и да променяте настройките директно от екрана на смарт часовника си, но най-добрият начин да правите това е като използвате приложението Apple Watch на вашия iPhone. Всичко, което правите тук, автоматично ще се синхронизира с часовника ви в реално време.

 

Например, ако искате да започнете с  лицата, отидете във Face Gallery. След това можете да започнете да редактирате и да добавяте толкова колкото искате.

 

Вижте най-добрите приложения за смарт часовници с Android Wear