Вградената памет на смартфоните е важен фактор при покупката на нов модел, тъй като всеки от нас би искал да разполага с достатъчно вградена памет за съхранение на своите данни. Облачните услуги са чудесно решение на този проблем, но много от потребителите биха се чуствали по-спокойни, ако разполагат с повече място за съхранение на данните си. Добрата новина в случая е, че много лесно можем да се справим с подобен проблем, като свържем, своята флашка към смартфона си с Android, предаде AndroidCentral.

 

1. Как да проверите дали смартфона поддържа USB On-The-Go

Смартфоните с Android са най-популярните устройства на пазара, но не всички от тях поддържат този стандарт, но разполагате с опцията бързо да разберете дали вашия смартфон го прави. Единственото, което трябва да направите е да отворите приложение с името OTG, което може да изтеглите от Google Play, за да разберете дали това е така.

 

2. Какво ви трябва, за да свържете USB флаш памет към смартфон с Android

В случая се нуждаете от стандартен USB OTG кабел, но дори и новия смартфон да няма такъв бихте могли да купите много евтино във водещите онлайн вериги, като Аmazon и те струват между $5 и $10. Най-добрият вариант е да го сложите в своя компютър да прехвърлите нещата, които ви трябват и след това обратно да изтеглите това, което искате на смартфона си.

 

3. Как да синхронизирате информацията си през USB устройство

Свързването става максимално лесно и е необходимо само да сложите конектора в USB порта и автоматично смартфона ще ви покаже менюто с нещата, които пазите на него. Успоредно с това ще видите и съобщение, информиращо. че сте свързали конектора и вече можете безопасно да го махнете, когато приключите с трансфера на данни.

 

Вижте шест неща, които не е добре да правите с първия си Android смартфон