Google Chrome обикновено пази доста данни за начина, по който сърфираме в интернет включително и историята на сърфиране, паролите и др. В повечето случаи това помага на потребителите по-лесно и бързо да открият търсенето съдържание.

Все пак понякога е по-подходящо да стартирате инкогнито режима и да не споделяте информация за активността си онлайн с Google Chrome. Може да не сте се замисляли, но има как да активирате тази функция и всеки път, когато стартирате браузъра да се отваря инкогнито прозорец. 

Ако идеята ви допада ето и как да започнете да използвате тази функция на устройство с Windows 10:

За да активирате функцията за стартиране на браузъра в инкогнито режима е необходимо да добавите текст към "Properties" менюто от иконата за  бърз достъп до Google Chrome. По този начин можете да настроите по подразбиране Chrome да се стартира в "Incognito" режим. 

Първата стъпка е да откриете самата икона за стартиране на уеб браузъра. Проверете в лентата със задачи, Start менюто или самия десктоп. Когато я намерите трябва да кликнете с десни бутoн на мишката и от допълнителния прозорец да изберете "Google Chrome" и "Properties".

 

 

След като сте стартирали "Properties" секцията трябва да откриете и изберете "Shortcut" бутона, който ще видите в средата на горния панел. За да промените въпросния код, който споменахме по-горе обърнете внимание на "Target" полето. Обикновено в него се съдържа текст от типа :

"C:Program Files (x86)GoogleChromeApplicationchrome.exe.”.

Всъщност това е пътя до Google Chrome приложението, което се стартира всеки път, когато кликнете съответната икона за бърз достъп.

 

 

Вашата задача е да добавите нещо към края на текста. Поставете курсора върху "Target" полето и го преместете до края на въведената комбинация. След като видите финалното "chrome.exe" натиснете Space на клавиатурата и добавете "-incognito".

Полето "Target" ще запази промените и ще ви покаже въведената дума в кавичките на останалия текст. След като сте готови можете да изберете бутона "OK" и да затворите "Properties" прозореца. 

Възможно е да се появи нотификация при кликването на "Apply", която пропуснете и изберете "OK", съобщава HowToGeek.

 

 

Следващият път, когато стартирате Google Chrome ще заредите автоматично неговия инкогнито режим. Добре е да знаете също, че това ще се случи само при активирането на браузъра от същата икона, която сте модифицирали с добавянето на "incognito" към първоначалния код.

 

 

Още от Digital: Как да актуализирате Google Chrome на компютър или смартфон