Смартфоните на Apple имат едни от най-добрите камери в световен мащаб. Неслучайно бранда iPhone се радва на голям интерес сред любителите на мобилна фотография. Селфитата продължават да бъдат социален феномен, който от години е част от ежедневието ни.

Популярността на социалните мрежи и платформи като Instagram стимулира качването на подобни снимки и е водещ тренд сред мобилните приложения. Разнообразието от софтуерни решения за редактиране и добавяне на ефекти е чудесен начин да постигнем визията, която търсим.

В реалният свят сме свикнали да се виждаме в огледала и сме предразположени да предпочитаме тази визия. Когато се гледаме на екрана на iPhone преди да направим селфи се взираме в дигитално генериран образ, който реално не съществува.

Снимката която се това се запазва във Photos приложението, обаче изглежда по различен начин от образа на дисплея преди да я заснемате.

 

 

Много потребители не харесват на това "обръщане" на образа, който може да коригирате от менюто на iPhone. Решението е активиране на настройка, която ще гарантира, че запазоното изображение ще бъде точно такова, каквото сте видели на дисплея преди да снимате. Ето как да спрете селфитата да изглеждат обърнати от менюто, съобщава MakeUseOf;

 

1. Отворете "Settings".

2. Изберете "Camera".

3. Премeстете слайдерите до "Mirror Front Camera" и "Mirror Front Photos" в активна позиция.

4. Стартирайте "Camera" приложението и превключете на предната камера, за да направите "Mirrored" селфи.
 

 

Добре е да знаете, че функцията изисква ъпдейт към iOS 14 и работи за съдържанието от предната камера на iPhone XS, XR и по-новите версии. В същото време при моделите от iPhone 6S до iPhone X настройката важи единствено за снимки, а не за клипове.

 

Oще от Digital: Kaк да открием изгубен или откраднат iPhone, дори когато е изключен