Сърфирането в интернет не винаги е най-приятното изживяване, заради прекъсвания на връзката или досадните реклами. Понякога екраните на смартфоните са почти заети от Pop-Up съобщения и нотификации. Мобилните браузъри също така предлагат функции за запазване на паролите, които ни спестяват време при логин.

Aко използвате друг мениджър за пароли вероятно няма да харесате постоянните нотификации, които ви подканят да запаметите данните за достъп до всеки уеб сайт. Добрата новина е, че Google Chrome позволява да промените настройката. За да го направите са нужни няколко кликвания.

Ето как да го направите, според HowToGeek:

 

 

 

Спиране на нотификациите "Save Password" в десктоп версията на Google Chrome 

 

Потребителите разполагат с опция да премахнат уведомлението, което ви подканва да запаметявате пароли в браузъра. Най-бързият начин да го направите е да кликнете върху своята профилна снимка и да изберете секцията за пароли. Това става с кликване върху иконата с формата на ключ.

 

 

Следващата стъпка е да откриете "Offer To Save Passwords" слайдера, като го преместите в активна позиция. По този начин автоматично ще блокирате нотификациите за запазване на пароли в Google Chrome от компютрите.

 

 

Спирането на нотификациите от Google Chrome за Android

 

Сходен е процеса, когато използвате мобилната версия на Chrome за смартфоните. Всеки път при отваряне на нов сайт ще видите уведомлението за паролата.

 

 

Ако не сте доволни и искате да спрете нотификацията е необходимо да отворите менюто с настройки на браузъра. Кликнете върху иконата с три вертикално разположени точни, които ще видите в горния десен ъгъл.

 

 

Изберете опцията "Settings" в горната част на менюто, за да видите всички налични опции. Остава да кликнете върху "Password" секцията и да деактивирате слайдера на "Save Passwords" полето.

 

 

Следващият път, когато стартирате нов уеб сайт вече няма да виждате нотификацията, която ви подканва да запазите парола в браузъра.

 

 

Oще от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.