Нотификациите в приложенията, които използваме могат едновременно да бъдат много полезни, но в определени случаи доста досадни. Ако работите над даден документ едва ли искате постоянно да изкачат прозорци, които пречат на концентрацията ви. Добър пример в това отношение са звуците за входящ имейл или предстоящи събития в Outlook. За щастие Microsoft са предоставили лесни начини да блокирате подобни известия, докато работите с Office 2016.

 

Имайте предвид, че ако имате абонамент за Microsoft Office 365 e необходимо да изчакате допълнителен ъпдейт, който ще ви позволи да спрете звука на всички приложения в офис пакета, предаде MakeUseOf. След като актуализацията е достъпна трябва да отворите меню File и да кликнете върху раздела Options. Открийте в менюто в лявата част секцията Ease of Access изберете последователно Feedback Options и Provide Feedback With Sound.

 

 

Разполагате и с още един вариант, който се състои в използването на клавишната комбинация Alt + F. След това натиснете бутона T и така ще отворите прозореца за настройки в Word. Мicrosoft позволяват да изберете между две звукови теми, които се казват Classic и Modern. Втората от тях не е толкова досадна и звуците са доста по-тихи. Гореизброените стъпки представляват най-лесния и бърз начин да спрете аудиото и да се фокусирате върху работата си.

 

Вижте пет съвета за по-добри PowerPoint презентации в Office 2016