Приложението за видеоконференция е интегрирано към интерфейса на Windows 10, което улеснява значително работата на потребителите. Дистанционната работа накара много хора да прибегнат до подобни методи за комуникация в контекста на пандемията. Мicrosoft предлагат широко разнообразие от функции, с което да се конкурират по-успешно с Google Meet, Zoom и другите популярни платформи за видеоразговори.

Ако сте запознати с интерфейса на приложението вероятно сте забелязали, че понякога Мicrosoft Teams остава да работи, дори след като го затворите. Това се случва във фонов режим, което може да изразходва неочаквано батерията или да разпространява нотификации, когато не желаете. В определени случаи активността на приложението е възможно да бъде неподходяща.

Добрата новина е, че лесно можете да се справите с проблема директно от менюто с настройки на Microsoft Teams.

 

 

Eто как можете да го направите и да сте сигурни, че Microsoft Teams не работи във фонов режим, когато напуснете приложението от устройства с Windows и macOS, съобщавa HowToGeek.

Компанията умишлено е програмирала софтуера, че да бъде активен, за да възпроизвежда нотификации. Спирането на Microsoft Teams изисква да отворите Task Manager на Windows или Activity Monitor на компютрите с macOS, за да промените настройката.

Първата стъпка е да кликнете върху профилната снимка и да изберете "Settings" менюто от приложениeто.

 

 

След това трябва да отворите General и да скролнете до "Аpplication" секцията. Открийте "On close, keep the application running" опцията и премахнете отметката от съответното поле.

 

 

Дори няма да се налага да рестартирате приложението, за да се активирате въведените промени.

 

Oще от Digital: Microsoft Teams ще улеснява блокирането на досадните шумове от потребителите