Facebook разполагат с огромно количество информация за всеки един потребител и това отдавна не е тайна за никого. Личните данни, които компанията споделя с рекламите си партньори, за да генерира приходи е причина за най-големите критики към социалната мрежа. В голяма степен можем да кажем, че подобни негативни коментари нямат особено влияние, тъй като бизнес модела на Facebook остава непроменен.

 

В последните дни мобилните приложения на Facebook започнаха да предлагат нова функция за разпознаване на лицата на потребителите.  Компанията твърди, че подобен инструмент е полезен и ще предостави още повече възможности за контрол над профила и съдържанието, което виждаме в него. Активирането на функцията също така ще ви информира всеки път, когато се появите в снимка на някой от приятелите ви, дори ако не сте тагнат в самото изображение.

 

След това ще имате възможност или сами да добавите таг към снимката или да я игнорирате. Facebook смятат, че това е добра идея и ще улесни потребителите със зрителни проблеми.Aко искате да спрете функцията за лицево разпознаване можете да го направите с няколко кликвания от менюто на своя профил. Ето и какви стъпки да следвате, за да блокирате този инструмент, предаде Mashable.

 

1. Oтворете своя профил във Facebook и кликнете върху "More" бутона в горния десен ъгъл под профилната снимка.

 

 

2. Изберете "View Privacy Shortcuts" и натиснете "More Settings".

 

 

3. Следващата стъпка е да отворите "Face Recognition", което ще отвори прозорец, обясняващ как работи новата функция. 

 

 

4. В долната част ще видите опцията "Do you want Facebook to be able to recognize you in photos and videos" и сложете слайдера на "No".

 

Вижте какво трябва да знаем за технологията за разпознаване на лица в смартфоните