Услугата Facebook Live представлява най-сериозният опит на компанията досега в сферата на онлайн видеото, с която тя се опитва да накара потребителите да качват, споделят и стриймват повече подобно съдържание в своите профили. Въпреки много предимства на тази платформа доста хора забелязаха, че постоянно получават уведомления, които ги информират кои страници, които следват излъчват на живо. Вече ви информирахме, че Facebook ще плаща на компаниите да използват Facebook Live, като тази инвестиция е причината тя да качва техните клипове и нотификациите за тях в акаунтите ни в социалната мрежа.

 

Ако ви се струват досадни и искате да се справите с тях е добре да знаете, че има лесен начин да ги блокирате и да не виждате информацията за тях в профила си, съобщава BusinessInsider. Заредете официалната страница на Facebook и от падащото меню в горния десен ъгъл изберете раздела "Settings" и кликнете върху "Notifications" секцията, която ще видите в лявата част, a след това върху "On Facebook". Изберете "Edit", което ще отвори падащо меню, от което можете да спрете всички нотификации или само някои от тях, в зависимост от личните ви предпочитания.

 

Разполагате и с друг вариант да контролирате какво виждате в социалната мрежа и той е свързан с кликването на трите точки в дадено Facebook Live уведомление и така можете да блокирате само определен автор на съдържание. Ако го направите веднъж вече няма да се показват нотификации от съответния източник, като това няма да се отрази на останалите, които следвате и искате да виждате. По този начин, ако отделите няколко минути ще можете да установите пълен контрол над информацията от Facebook Live, за да гледате само и единствено нещата, които харесвате.

 

Вижте осем полезни начина да използваме Facebook Live