Вероятно сте забелязали, че съвременните уеб сайтове постоянно искат различна лична информация за нас, в допълнение към традиционните бисквитки. В определени ситуации това може да е досадно, особено ако имате чужд компютър и няма как да го настроите да ги блокира. Ако нямате намерение да провеждате видео част с приятел не е нужно да давате достъп до уеб камерата или микрофона. Въпреки това някои уеб браузъри, сред които и Microsoft Edge изисква подобни разрешения.

 

Разбира се има как да спрете тези разрешения на компютъра и да не позволите на устройството ви да генерира информация за видеото и звука на това, което слушате или гледате. В случай, че използвате последната версия на браузъра е нужно да промените няколко настройки от менюто, за да блокирате достъпа до микрофона и камерата. Първата стъпка е да отворите традиционния Menu бутон в горния десен ъгъл и да изберете "Settings". След това скролнете до "Advаnced Settings".

 

Oтворете раздела "Notifications" и от "Manage" раздела ще видите списък с всички сайтове, на които им е позволено да ви показват нотификации. От слайдърите можете да спрете всяка една страница с достъп до подобна информация. Другият вариант е да изберете последователно "Settings>Privacy" и конкретното разширение, което ви интересува от менюто в левия ъгъл. Tам ще видите раздели като Location, Microphone и Camera, които също ще блокират тези функции. 

 

 

Вижте защо в Windows 10 не може да се откажем от Microsoft Edge и да използваме търсачката на Google