Спомняте ли си къде вечеряхте на 17 септември миналата година? Едва ли се сещате и колко време ви отне да стигнете до офиса на 15 януари 2017г.? Разбираемо е да не помните подобна информация, но е добре да знаете, че Google са наясно с отговора на тези въпроси. Това може да е стряскащо в някои ситуации, но тези данни се използват с идеята услугите на Google да са максимално полезни за всеки потребител. Aко все пак не искате да бъдете следени по такъв начин е необходимо да проверите функцията Location History в своя акаунт.

 

 

Както името подсказва Location History представлява дълъг списък с историята на локациите, които сте посещавали. Данните се генерират от GPS чипа на смартфона и се обработват от сървърите на Google. Това означава, че Google знаят във всеки един момент къде се намирате, какво правите и в някои случаи с кого прекарвате свободното си време. Тimeline е интерактивна карта с всяко едно място, което сте посещавали. Google показват съобщение, с което ви подканят да активирате Location History, когато си купите смартфон или регистрирате нов акаунт, предаде BusinessInsider.

 

 

Подобна информация може да е полезна, тъй като позволява на софтуерните алгоритми на компанията да знаят колко време ще ви отнеме да стигнете до дома или офиса и така да избегнете трафика. Добрата новина е, че има как да изтривате определени събития или маршрути в Timeline картата или да премахнете цялата информация, която Google съхранява за активността ви. За да го направите трябва да кликнете в менюто с настройки на смартфона или да отворите Timeline на компютъра и да изберете опцията "Раuse Location History" в долния ляв ъгъл.

 

 

Вижте какво е Google Fast Check и как работи