Едно от най-интересните подобрения в Mozilla Firefox 73 е поддръжката на официален плъгин "Facebook Container". Aктивирането на тази функция ще блокира тракерите на социалната мрежа и няма да им позволи да следят активността ви онлайн. Това е доста полезно решение, когато искате да не бъдете следени постоянно от алгоритмите на Facebook в интернет.

 

Създаването на специален контейнер в Mozilla Firefox също така ще изтрие бисквитките и ще блокира всички отворени раздели във Facebook. Имайте предвид, че плъгина е разработен директно от Моzilla за уеб браузъра.

 

Добрата новина е, че целия процес изисква само няколко кликвания, а след това можете да се забавлявате на анонимно сърфиране без Facebook да знаят какво правите онлайн.

 

Ето как да го направите, според HowToGeek:

 

1. Oтворете Mozilla Add-Ons страницата в браузъра.

2. Използвайте търсачката, за да откриете "Facebook Container".

3. Инсталирайте плъгина с кликване на бутона "Add To Firefox".

 

 

4. След това ще видите изскачащ прозорец, който иска съответните разрешения за достъп до данни.

5. Кликването на бутона "Add" ще инсталира "Facebook Container" в браузъра.

 

 

6. Отворете Facebook в браузъра и обърнете внимание на черната линия в долната част на таба.

7. Наличието на този символ потвърждава, че създадения от вас контейнер е вече активен.

 

 

Създаването на контейнер изолира активността ви във Facebook в специална част от браузъра, която е запазена специално за този тип данни. Това означава, че компанията няма да може да следи какво правите в своя профил. Кликването на Facebook бутоните във външни страници също няма да е достъпно като информация. Aко това не ви е достатъчно разполагате с опцията да позволите на даден уеб сайт да бъде изключение.

 

По този начин ще позволите на съответната страница да продължи да взаимодейства с бутоните и социалните плъгини на Facebook в интернет. За да го направите е необходимо да отворите въпросната страница във Fifrefox и да изберете иконата на "Facebook Container" в горния десен ъгъл. Изберете опцията "Аllow Site In Facebook Container" в долната част и така страницата ще остане активна въпреки факта, че използвате контейнер.

 

 

Oще от Digital: Как да изтриете запазените пароли в браузъра Mozilla Firefox