Oблачните услуги представляват най-удобния начин да синхронизирате файловете си между всички устройства, които използвате. Водещият проблем на този метод за съхранение на данни е, че безплатния капацитет в повечето случаи не е достатъчен, което налага да платите допълнително за абонамент. Фактор, който кара много хора да предпочетат преносими хард дискове пред това да използват облачни услуги. Google Drive e добър пример в това отношение и предлага безплатни 15GB.

 

Това пространство се използва за синхронизиране на документи oт Gmail и Google Photos, което може за кратко време да запълни 15GB в профила ви. Добрата новина е, че има лесен начин да се справите с това ограничение и да извършвате трансфери на документи и информация между няколко отделни акаунта в услугата. За да се възползвате от функцията дори не е нужно да изтегляте файловете, тъй като можете да го направите от менюто. Ето какви стъпки да следвате, предаде MakeUseOf:

 

1. Първата стъпка изисква да се логнете в своя основен акаунт в Google Drive.

 

2. След като го направите трябва да откриете файловете, които искате да споделите с другия профил.

 

3. Кликнете с десния бутон на мишката върху папката или единичния файл и изберете "Share". (можете да го направите от иконата за споделяне, маркирана с цифра 1 в снимката).

 

Менюто за споделяне на файлове от Google Drive

 

4.Въведете името на втория Google акаунт и изберете "Advanced". Oт меню "Sharing settings" променете разрешението за достъп на "Is Owner" и натиснете "Share" бутона.

 

5. Логнете се във втория Google Drive акаунт и проверете за изпратените файлове от "Shared with me" филтъра в лентата с инструменти, разположена в лявата част.

 

6. Google Drive няма да позволи да направите копие на цялата папка, а само на самите файлове в нея. Това означава, че трябва да ги изтеглите сами и да ги подредите по същия начин. 

 

Създаване на копие от основния профил до другия акаунт

 

7. Избирайте с десния бутон на мишката всеки желан документ и го копирайте с функцията "Make a copy". Можете и да промените имената им, ако искате.

 

8. Отворете основния си акаунт и изтрийте информацията, която сте копирали в другия профил и финализирайте целия процес. 

 

Още от Digital: Как да имате достъп до Google Drive файловете си офлайн