YouTube е един от най-посещавaните сайтове в интернет и най-голямата платформа за стрийминг на видео в уеб пространството. Един от най-добрите примери за впечатляващата популярност на услугата е, че ежедневно гледаме над 1 млрд. часа съдържание в профилите си. Необходими са 100 хил. години, за да изгледате това количество видео.

Всеки потребител има различни предпочитания, докато се забавлява с любимото си съдържание в YouTube. Вграденият плейър на YouTube предлага възможност да променяте разделителната способност, което е подходящо решение за смартфоните. Има определени ситуации, в които не искате да консумирате мобилен интернет и сте склонни на компромис с оптималното качество.

Google искат да бъдат още по-полезни на своите потребители, които гледат още повече видео в своите акаунти от началото на пандемията досега. Последният ъпдейт на мобилното приложение на YouTube предлага допълнителни възможности, с които да управлявате качеството на видеото в своя профил.

 

 

В момента можете да изберете опцията "Auto", която ще промени качеството съобразно скоростта на мобилния интернет. Тази опция е полезна, когато изрично не сте уточнили в каква резолюция искате да гледате. Актуализираната секция "Video Quality Preferences" предлага няколко интересни допълнителни възможности.

Първата опция е "Higher Picture Quality", която както името подсказва ще генерира по-голям трафик при гледане. В случай, че не сте доволни може да изберете "Data Saver", което ще намали качеството, но ще допринесе за по-ниския трафик на интернет. От Аdvanced секцията може да зададете предпочитана резолюция за всички клипове.

Собствениците на смартфони с Android и iOS ще могат да избират, когато се свързват към Wi-Fi или мобилни мрежи дали искат да гледат с "High Picture Quality" или "Low Picture Quality". От компанията вече са започнали разпространение на актуализацията до съвместимите устройства.

 

Oще от Digital: YouTube ще позволи да споделяме части от видео клиповете онлайн