Възпроизвеждането на видеоклипове в YouTube с изключен екран е трудна работа. Веднага след като вашия екран се изключи, YouTube автоматично спира това, което гледате, така че не може просто да слушате клипове, докато се занимавате с други неща.

 

В YouTube приложението няма настройка, която да реши този проблем. В Google Play Store има приложения които твърдят, че ще ни помогнат да възпроизвеждаме YouTube видео при изключен екран на смартфона, но и те не се справят изцяло с проблема.

 

От Android Pit ще ни покажат 3 начина да възпроизвеждаме YouTube видео при изключен екран на смартфона. Ето кои са те:

 

1. Mozilla Firefox

Този метод включва използване на безплатното приложение Mozilla Firefox и трябва да работи на всички устройства, стига да използвате този браузър. Първо, изтеглете и инсталирайте браузъра Mozilla Firefox на телефона си. След това, посетете уеб сайта на YouTube от браузъра, натиснете бутона за настройките (три точки) в горния десен ъгъл на страницата и отбележете опцията 'request desktop site'. Стартирайте някое видео и ще  установите, че то не се изключва когато екрана на устройството ви се заключи.

 

2. Sony Xperia Small Apps

Този трик работи само за Sony Xperia устройства. Изтеглете и инсталирайте Media Viewer Small от Play Store. Отидете в Small Apps, от тук имате достъп до Web Videos приложението. След като го стартирате ще се отвори прозорец, който ви позволява да търсите видео файлове и да ги възпроизвеждате, дори когато екранът е изключен. Приложението има своите ограничения, тъй като не можете да получите достъп до всички функции на YouTubе, но ако целта ви е да възпроизвеждате видеоклипове в YouTube с изключен екран, това неудобство е ниска цена.

 

3. YouTube Music Key абонамент

YouTube Music Key абонамент ви предоставя офлайн достъп до съдържанието на услугата. За месечна такса $ 9,99, можете да получите достъп до тези функции, както и да се насладите на клиповете без реклами. След като вече имате абонамент, отидете в Settings в YouTube приложението (бутона с три точки), след това в Background & Offline и се уверете че видеото е настроено за 'always on'. Това е всичко което трябва да направите. 

 

Вижте пет URL трика, които може да прилагате в YouTube