Има много потребители, които дълго време са живели в света на Apple и iOS до момента, в който са открили съществуването на Android и са установили, че нещата там са също толкова желателни, особено що се отнася до музиката.

 

Ако и вие сте сред тях, вижте най-добрите начини за слушане на музика от iTunes на Android устройства.

1. Приложението Apple Music за Android

Apple улесниха нещата, като пуснаха приложението Apple Music за Android. То позволява да стриймвате и изтегляте песни от своята Apple музикална библиотека, независимо дали сте ги закупили или добавили към колекцията си чрез абонамент за Apple Music.

 

Трябва само да влезете със същия Apple ID, който използвате за iTunes. Можете също така да получите достъп до музика и от семейния абонаментен план, като влезете с вашия Apple ID.

2. Ръчно копиране на файлове

Основното предимство от този начин е, че можете да използвате всеки Android музикален плейър, за да слушате музика, стига той да поддържа AAC формата. И така, за да копирате своите iTunes музикални файлове, ще трябва да свържете с USB кабел своето Android устройство с компютъра, където се съхранява локално iTunes библиотеката.

 

Първо, свържете вашето Android устройство към компютъра чрез USB кабел. След това, използвайки файловия мениджър на компютъра, отворете папката с музика. На Windows компютър това обикновено е PC –> (името на устройството) –> Internal Storage > Music –> Music. Запазете този отворен прозорец, защото в него ще изтегляте музикалните файлове, които искате да копирате.  

 

След това от PC –> Music > iTunes > iTunes Media > Music изберете музикалните файлове (AAC формат) или папки, които искате да копирате и ги пуснете в отворения прозорец за Music на вашето Android устройство. Песните ще могат да се слушат посредством всеки музикален плейър, ако сте ги купили след 7 април 2009 година. Ако сте купували музика преди това, файловете може да имат DRM защита, но въпреки това, и в тези случаи имате опция да ъпгрейднете към версия без DRM защита.

3. Google Play Music метод

Ако използвате този метод, можете да получите достъп до вашите музикални файлове на всеки компютър, iOS или Android устройство (до 10 разрешени устройства), така че няма да се наложи ръчно да копирате файлове, когато включите устройства. Просто съхранявате музиката си безплатно – до 50 000 файлове – в профила си в Google Play Music.

 

За да използвате този метод трябва да инсталирате Google Play Music Manager на компютъра, където се съхранява вашата iTunes музика. В Music Manager, влезте със същия профил в Google, който използвате на своето Android устройство. Когато приложението ви попита къде са вашите музикални файлове, задайте iTunes и програмата ще се погрижи за останалото.

 

Music Manager анализира съществуващите музикални файлове и проверява в облака има ли вече копия на песните. Ако е така, Google Play Music ще използва онлайн копието, така че няма да се налага да губите време да качвате песните.

 

Може също така да настроите Music Manager за автоматично качване на новодобавените песни в локалната библиотека. По този начин песните в Google Play Music ще са винаги синхронизирани с iTunes песните.

4. Копиране чрез doubleTwist Sync

Приложения на трети страни за синхронизиране на музика като doubleTwist Sync са един надежден и легален начин да качите iTunes музика на Android устройство. За да използвате този метод трябва да инсталирате мобилното приложение doubleTwist Music Player на Android устройството си и десктоп приложението doubleTwist Sync на Windows комптъра, където се съхранява вашата iTunes библиотека.

 

След това трябва да стартирате десктоп програмата и да свържете Android устройството с компютъра чрез USB кабел. doubleTwist Sync ще покаже устройството и ще сканира компютъра за мултимедийни файлове и плейлисти.

 

Отворете „Music“, за да видите своите плейлисти, албуми, и изпълнители и маркирайте онези, които искате да синхронизирате с вашето Android устройство. Когато сте готови натиснете бутона „Sync now” и избраните файлове ще се копират на Android устройството.

 

Вижте 7 начина да прехвърлите снимките от вашия Android смартфон