Google смятат да се подготвят подобаващо за двете най-значими футболни събития, които ни очакват през лятната пауза между първенствата, а именно предстоящото Евро 2016 във Франция, както и идентичния по стойност турнир Копа Америка, който вече се провежда в САЩ. Любителите на тази игра вече ще могат да следят всички резултати и актуални новини от тези надпревари директно от дисплея на своя смартфон, благодарение на новите интерактивни карти в услугата Google Now. В този случай от компанията са обърнали внимание на всеки един от участник на Европейското първенство по футбол, а не само на големите имена, които ще могат да бъдат следени в реално време от техните поддръжници, предаде AndroidPolice. 

 

Припомняме ви, че това дългоочаквано събитие ще се проведе между 10 юни и 10 юли във Франция, докато Копа Америка вече започна преди няколко дни, а това състезание ще продължи до 26 юни. Новите карти в Google Now ще се превърнат в най-добрия начин да следите всички нови събития, интервюта и пресконференции на любимите си отбори, както и детайлна статистика за представянето им по време на турнира. Софтуерните алгоритми на компанията автоматично ще запомнят вашите предпочитания и ще ви показват релевантно съдържание само за отборите, които харесвате, както и актуалната прогноза за времето, ако искате да посетите даден мач в града, в който се провежда.

 

По този начин дори да не успеете да се приберете навреме за старта на определен мач ще можете лесно да следите всичко по-интересно, което се случва на терена от своя смартфон независимо къде се намирате. Разбира се ще разполагате и с възможността само с няколко кликвания да виждате ексклузивни репортажи и повторения на головете на отборите, които харесвате. Така Google искат да превърнат своята гласова услуга в най-добрата платформа, с която да следите битките на Евро 2016 и Копа Америка, докато разберем кои отбори ще успеят да спечелят така желаните от всички титли в тях.

 

Вижте пет команди в Google Now, които ще са ви много полезни