Google ще улеснят феновете на футбола в следването на най-актуалните новини и събития на Мондиал 2018. Компанията е разработила специална секция в търсачката, посветена изцяло на Световното първенство по футбол 2018. В този раздел ще открием разнообразна информация като класиране по групи, дати и часове на мачовете, пълни детайли за груповата и финалната фаза на турнира. Google Search ще позволи само с няколко кликвания да научите за всеки един играч и треньор на 32-те участници, информира AndroidHeadlines

 

Днешното лого на Google е вдъхновено от предстоящите футболни емоции, които ни очакват на Световното първенство по футбол 2018. Надпреварата ще започне само след часове и ще прикове внимание на милиони потребители пред телевизионния екран. Много от държавите участват за пореден път, но за някои нации това е дебютно представяне на Мондиал, като например Панама и Исландия. Най-интересните мачове ще се проведат на модернизирания легендарен стадион "Лужники" в Москва, където на 15 юли ще премерят сили двата отбора стигнали до финала на Световното първенство по футбол 2018.

 

Добре е да знаете, че секцията посветена на Световното първенство по футбол 2018 ще стане активна след като започне турнира, който ще се проведе между 14 юни и 15 юли. Първият мач ще изправи един срещу друг домакините от Русия и Саудитска Арабия. Няколко часа преди началото търсачката на Google ще започне да показва актуална информация със съставите на двата отбора, полезни съвети за феновете и други интересни новини. Идеята е да не се налага да теглите друго приложение, за да следите турнира, когато сте в движение.

 

Световно първенство по футбол 2018

 

Търсачката ще акцентира предимно върху реалните резултати от мачовете, докато Google News е подходящо решение за всички актуални новини около отборите. Специален раздел с името "World Cup Tracker" ще визуализира в реално време събитията на терена и ще улеснява откриването на статистиките за представянето по минути. Разбира се винаги можете да използвате гласови команди в Google Assistant, за да разберете резултата от дадена среща на Световното по футбол 2018 в Русия.

 

Още от Digital: Най-добрите приложения за Световно първенство по футбол 2018