Instagram е неизменна част от екосистемата с приложения, която предлага на потребителите. Амбицията на Facebook е да слее Messenger, WhatsApp и Instagram в най-голямата платформа за комуникация. Интеграцията крие сериозни технически предизвикателства, но ще продължи да е неизменна част от стратегията на компанията.

От месеци се провеждат и тестове с опция, която позволява да скриваме харесванията в Instagram и Facebook. Експериментите бяха лиминитирани до малък брой хора, но вече е възможно да се тества от всички акаунти. Функцията позволява да премахвате информация за "Like"-овете на своите публикации, но също да предотвратите да се показват във вашия Timeline.

Компанията твърди, че потребителите са разделени в мнението си за скриване на харесванията. Това е причината функцията да може лесно да се активира и спира от менюто на приложениеята. По този начин ще имате пълен контрол над вашия профил и начина, по който се показват постовете в Instagram и Facebook.

 

 

В кратки срокове всички профили ще могат да изпробват новият инструмент. За новите публикации, които ъплоудвате трябва да кликнете върху "Hide Like and Video Counts on This Post" в Advanced Settings, след като сте избрали снимка или видео. Когато публикувате мултимедията няма да се показват данни за броя харесвания, които генерират постовете.

Ако искате да приложите функцията на съдържание, което вече сте качили трябва да кликнете върху "..." бутона. От допълнителният прозорец изберете новата опция "Hide Like Count". В случай, че искате да премахнете информацията от Timeline секцията на акаунта трябва да отворите Settings и да изберете "Privacy > Posts".

След като получите актуализацията вече ще виждате "Hide Like and View Counts" опция в менюто. Остава да преместите слайдера в желаната позиция. Важно е да уточним, че новата настройка не оказва влияние на Instagram Reels.

 

Oще от Digital: Какво е бъдещето на лайковете във Facebook и Instagram и как лесно да направим публикация с милион харесвания (Видео)