От време на време, на човек му се налага да скрие някое от приложенията си от началния екран или от чекмеджето с приложения на телефона си, за да не позволи на любопитните очи да се „гмурнат“ на дълбоко в тайните му. 

 

Разбира се, че има начини да скриете приложения на Android телефона си. Кои са те ще ни покажат от Phone Arena.

Samsung

Ако притежавате устройство на Samsung, имате късмет, тъй като решението на компанията за защита на папките ви не само скрива приложенията, но всъщност създава отделни версии. Така например, Notes може да има една колекция от списъци, когато я отворите извън „Secure Folder“ и съвсем различна, когато имате достъп до нея чрез „Secure Folder“. Папката, от своя страна, може да бъде заключена с ПИН, шаблон, парола или биометрични данни, така че само вие да имате достъп и да виждате отделните ѝ версии.

 

 

Друга възможност е да отворите Settings>Display>Home screen>Hide apps и да изберете иконите които искате да скриете, макар че в този случай те пак ще бъдат в резултатите от търсенето или в списъка с приложения.

LG

Отидете в Settings>Display>Home screen>Hide apps, и ще видите списъка с приложенията, готови да бъдат скрити. LG има вградена опция за скриване в интерфейса, така че можете просто да докоснете опцията „Hide apps“ от началния екран или в менюто за настройки на чекмеджето за приложения и да изберете кои приложения да не се показват.

HTC

Най-новият телефон HTC U11 както и някои други HTC модели са снабдени със Sense интерфейс. При тях опцията за скриване на приложения е достъпна чрез настройките на чекмеджето за приложения (менюто с три точки в горната част):


1. На екрана „Apps“ докоснете „Show/hide apps“.

 

2. Изберете приложенията, които искате да скриете, или изчистете отметките им, за да се показват отново.

 

3. Докоснете „Done“.

Android лаунчър

Ако използвате телефон с интерфейс, който не ви дава възможност да скривате приложения  може да използвате заобиколни начини, тоест да използвате лаунчър от трети страни като Nova или Apex. Това е универсално решение, което може да не е за всеки вкус, но единствената възможност за някои потребители.

 

Вижте 5 полезни Android функции, които е добре да пробвате