Google Lens е  ново приложение с изкуствен интелект, за да разбира и да ни показва повече данни за нещата, които снимане с камерата на смартфоните. Така например можем да разберем какъв е състава на даден хранителен продукт, кой е написал дадена картина, какъв тип животно има пред очите ни, какъв е сорта на дадено растение и много др. За целта е нужно единствено да насочите камерата на смартфоните към желания обект, предаде Medium.

 

Google Lens определено е много интересна концепция, която може да прави и много други неща. Собствениците на смартфони с Android могат и да сканират QR кодове с тази функционалност, което важи и за обикновените баркодове на физическите стоки в магазините. Ако искате да се възползвате от тази възможност е нужно да активирате Google Assistant или с продължително натискане на Home бутона, или като кажете на глас командата "OK Google". 

 

 

Следващата стъпка е да кликнете върху Google Lens иконата в долния десен ъгъл на екрана, за да стартирате приложението. Насочете камерата на смартфона срещу желания от вас QR код и автоматично ще видите неговото съдържание на дисплея на смартфона. Цветна точка ще се появи върху самия символ, а кликването върху нея ще отвори линк с допълнителна информация за съответния продукт. Засега е функцията е достъпна само за Android.

 

Oще от Digital: Вече можем да изтеглим Google Lens като самостоятелно приложение за Android