Ако използвате Gmail и запазите графика си в Google Calendar, един от начините да сте сигурни, че винаги ще имате достъп до тази информация, докато сте в движение, е да инсталирате приложението Google Calendar.

 

Но ако предпочитате да виждате дейностите си запазени в Google Calendar в приложението на календара на iPhone, това също е много лесно. Ето как може да синхронизирате Google Calendar с вашия iPhone, според Business Insider.

 

1. Стартирайте приложението „Settings“.

 

2. В прозореца вляво докоснете „Passwords and Accounts“.

 

 

3. Сканирайте списъка вдясно с профили. Ако видите Google профила, който включва информацията за календара, докоснете го и прескочете до стъпка 6.

 

4. Ако все още нямате профила си на своя iPhone, докоснете „Add Account“.

 

5. Докоснете „Google“ и на страницата за вход следвайте инструкциите, за да влезете с адреса и паролата си в Gmail. Ако сте активирали проверката в две стъпки за профила си в Gmail, ще трябва да посетите вашата страница Google Account's Security, да създадете парола и да я въведете вместо обичайната си парола за Google.

 

6. След като влезете в системата, ще бъдете отведени на страница с вашия имейл адрес в горната част и някои опции. На тази страница можете да изберете кои услуги на Google – поща, контакти, календар и бележки – искате да синхронизирате с вашия iPhone. Ако календарът е единственото нещо, което искате да синхронизирате, изключете другите. Ако настройвате профила на телефона си за първи път, докоснете „Save“.

 

 

7. Стартирайте приложението Calendar.

 

8. В долната част на екрана натиснете „Calendars“.

 

9. Ако все още не е избран, намерете записа „Google Calendar“, който току-що сте добавили към iPhone, и го докоснете. Трябва да видите отметка и записите в календара трябва незабавно да се появят в календара.

 

 

Вижте 7 полезни трика в Google Calendar, които може би не знаете