В наши дни създаването на добра профилна снимка трябва да е цел номер едно за всички нас, които присъстваме не само в реалния живот, но и във виртуалния. Нашите снимки са ключът към всичко.

 

Преди да се снимате ще трябва да вземете конкретно решение за това, което искате да сигнализирате на света чрез тази снимка. След като направите това, вие ще знаете основните неща, които трябва и които не трябва да бъдат във вашата снимка.

 

Освен ако не сте много добър фотограф, препоръчително е да отидете на фотографско студио и да се доверите на професионалистите. Няма заместител за уменията на професионален фотограф.

 

В допълнение, един професионалист може винаги да ви помогне с нужните съвети, тъй като той знае безпогрешно дали една снимка може да изпълни предназначението си, или трябва да направите друга.

1. Джоана Пен

Ето пример за добра профилна снимка. Джоана има широка усмивка на лицето си, която показва нейния ентусиазъм и радост. Изборът ѝ снимката да е в черно и бяло е направен внимателно и има за цел да ви фокусира върху нещата, които тя иска да знаете за нея – че е оптимистична и доброжелателна.

 

2. Лиза Картрайт

Ето как не бива да изглежда една профилна снимка. Първо, снимката не е центрирана (наклонът е лош). Второ, фонът е много тъмен и цветовете не изглеждат естествени. И трето усмивката не е естествена.

 

3. Майкъл Луис

Тази снимка може да бъде приета като критерий за „класически висок статус на профилните снимки“. Майкъл Луис се усмихва с очите си и е наклонил главата си, което сигнализира за топлина и интерес. Ръцете му се кръстосват, а ризата му е разкопчана, което пък сигнализира за непринуденост и комфорт. Цялата визия на Луис сигнализира за професионализъм и стил. Тази снимка ни казва много ясно: това е човек, който е постигнал много в живота.

4. Клиф Гарнър

Още един пример за лоша профилна снимка. Тази снимка изпраща няколко негативни сигнали, сред които основните са, че този човек няма естетически или професионален вкус и не е сметнал за необходимо да отдели малко време за да се погрижи за външния си вид.

 

Усмивката, прическата и фонът на снимката който е изцяло бял, са доста шокиращи. Ризата също е разсейваща и визуално непривлекателна. Разберете, това не е подигравка с човека, за това как той се е родил. Всички неща, споменати по-горе може да се поправят – прическа, ризата, позата, усмивката и фона на снимката.

 

5. Ерик Райс

Сравнете тази снимка с горната. Двете снимки са пълна противоположност една на друга. Физически, снимките на Ерик и Клиф са много сходни, но реално те са напълно различни. Снимката на Ерик изпраща напълно различни сигнали от тази на Клиф.

 

Ерик има модерна прическа, очилата са съвременни, усмивката му е естествена, а ризата му е стилна. Той не се е отпуснал и не подчертава някакви отрицателни физически аспекти от външния си вид.

 

6. Патрик Ленчиони

Това е пример за традиционна бизнес снимка. Всичко за тази снимка потвърждава, че този човек е успял бизнесмен – твърд, стабилен и надежден.

 

Вижте пет трика за подобряване качеството на зимните снимки